onsdag den 31. august 2016

Morgenstund har guld i mund

I hvert fald den morgen, hvor det ligesom i dag er pengedag :)

Vågnede før kl. 8 (det er efterhånden blevet en vane), og lå så lidt inde under dynen... vi gik en god lang gåtur med hundene sent i går aftes, så de var pænt trætte - både i går aftes og her til morgen... Kaldte ganske vist på dem begge to, da jeg ville lukke dem ud i haven, men ikke en dyt skete der... de åbnede øjnene, løftede hovederne og kiggede på mig, men lagde sig så begge to ned igen - som om de ville sige: "Niks mor, du kan lige tro det er løgn det der" - og så sov de videre...

Jeg kom så i tøjet, for ville lige smutte ned efter et rundstykke, og det blev så lige til en hurtig indsamlingsrunde i Pokémon GO (vi har 3 PokéStops sådan lige her omkring torvet), inden jeg vendte næsen mod matriklen her igen...

Da jeg åbnede døren herhjemme igen, var der stadig ingen hunde, der ville ud... men fik dem da alligevel til at reagere ved at skramle lidt med bagerposen, og da de så alligevel var ude i køkkenet, kunne de jo lige så godt lige bevæge sig udenfor... og straks de kom ind, var Shang væk igen... Han havde jo så indtaget min seng ved siden af Bent, for han mente bestemt ikke, det var tid til at stå op endnu... ak ja, de kære hunde... Bimmer ligger så ved siden af mig nu og snorker, når han altså ikke lige skal holde øje med, om mit rundstykke ganske uprovokeret forlader tallerkenen...

Lige nu venter jeg så bare på at kaffemaskinen får brygget min morgenkaffe færdig... har drukket en kop kamillete, så nu må det være på sin plads med en kop god sort kaffe :)

Senere skal jeg lige over og have handlet, og så spurgte min kære mor, om vi ville med til Tyskland senere, og det kunne vi da godt.. Så dagen i dag skal også nok blive brugt :)

tirsdag den 30. august 2016

Fødselsdag ved mor

Min mor har fødselsdag i dag... hun fylder 58, så vi har været hjemme ved hende til fødselsdag... vi tog toget hjem til dem i eftermiddags og så blev vi og spiste.. jeg er godt nok langt fra rask endnu, og Bent er også blevet smittet, så det går jo godt, men vi mente alligevel at hun skulle fejres :)

Det var nu også en rigtig hyggelig dag, og hun blev glad for, at vi kom derhjem, så det var jo helt perfekt :)

I aften slapper vi af og ser lidt fjernsyn... der har været ishockey, så det passede jo fint, at vi kunne slænge os på hver vores sofa og se det :)

søndag den 28. august 2016

Mette A-Å anno 2016

Tilbage i januar 2014 lavede jeg et lignende indlæg (se det her).... siden dengang er der sket meget i mit liv, så jeg syntes det kunne være sjovt at lave et nyt....

Så her kommer Mette A-Å anno 2016:

August: Måneden, hvor vi i 2012 valgte at blive gift på dagen, hvor det var 68 år siden min farmor og farfar sagde ja til hinanden.

Bent: Manden i mit liv, manden jeg deler seng, efternavn og adresse med... Kunne også stå for Bimmer, den ene af vores elskede hunde.

Cincinnati Bengals: Navnet på mit absolutte yndlings NFL-hold.

Denver Broncos: Navnet  på et af de andre NFL-hold jeg holder med.

Elev: Jeg var ikke nødvendigvis en mønsterelev, da jeg gik i skole. Jeg havde svært ved mange fag, og jeg skulle af og til virkelig kæmpe mig igennem for bare at få middelkarakterer.

Familie: Min familie betyder ALT for mig... Både den familie vi har herhjemme (Bent, hundene og jeg selv), men også den familie, som involverer mine forældre og alle andre.

Gråsten Gigthospital: Her blev jeg indlagt 14 dage i foråret 2016 i håbet om, at de kunne finde ud af, hvad problemet med min skulder var, da ingen andre specialister havde kunne hjælpe mig. I Gråsten fandt de dog hurtigt ud af, hvori problemet lå, og det er derfor jeg nu går til Genoptræning.

Handelsstudent: Jeg blev handelsstudent, da jeg bestod en HH i 2002.

Is: For mig er det først rigtig sommer, når jeg har fået en gammeldags isvaffel med guf. Pyt med, om der kun er 1 kugle i, bare der er guf på.

Jul: Det kommer nok næppe bag på nogen, at jeg nævner netop denne højtid under J. Jeg elsker julen og alt, hvad den indebærer (sådan næsten da). Julen er hjerternes fest og en højtid, hvor man skal hygge sig. Desværre er julen for mange, gået hen og er blevet den mest stressende tid på året. Men ikke for os her på matriklen. Vi starter julen allerede i november, hvor vi begynder at bage og gøre alt klar, så vi ikke skal  bruge december på at løbe forvirrede rundt.

Kronisk hjernerystelse: En diagnose, jeg fik stillet sidste år, efter jeg i januar 2015 faldt på et fortov, der ikke var saltet eller ryddet for sne. Det kostede mig en hjernerystelse (som jeg stadig har gener fra) samt en beskadiget skulder, som også stadig er et problem for mig.

Lund: Efternavnet, som jeg har haft siden jeg blev døbt. Bent og jeg valgte ved vores bryllup at tage mit mellem- og efternavn, da Bent mente Nicolajsen var en tand for kedeligt i forhold til Doctor Lund.

Mølby: Navnet på den lille sønderjyske by, hvor Bent og jeg mødtes til en chatfest tilbage i 2007.

Nørregade: Navnet på den gade vi bor i.

Opel Kadett: Min første bil var en rød Opel Kadett 1,4i fra 1991. Det var en dejlig bil, som transporterede mig vidt omkring i lille DK. Den måtte overgå til skrotning i 2008 efter 3 gode år.

Pretty Little Liars: Navnet på en af mine yndlingsserier.. selv om jeg efterhånden har set den nogle gange, kan jeg stadig se den igen og igen.

Quiz: Jeg elsker quizzer i mange afskygninger, og jeg sidder gerne og gætter med, når jeg ser en eller anden quiz i fjernsynet.

Ringe: Jeg har to ringe, som jeg altid går med. Den ene er (logisk nok) min vielsesring. Den anden er en ring, jeg har arvet fra min farmor. Hun gik altid med den, og det var hendes ønske, at jeg skulle have den, når hun ikke var her længere. Da jeg fik den, var den lidt for stor, men da jeg så kunne passe den, begyndte jeg at gå med den, og så har jeg altid haft den på siden.

Skiveren Camping: Campingpladsen, hvor jeg første gang var med mine forældre i sommeren 1990. Siden da er der kun max 2 år, hvor jeg ikke har været der.  I 2012 gik vores bryllupsrejse også til netop Skiveren, hvor vi havde lejet en campingvogn.

Telefon: Jeg er ikke typen, der konstant snakker i telefon. Hvis jeg snakker fx en time, så er det ved at være for meget synes jeg, for så mister jeg koncentrationen og kan ikke rigtig fokusere på, hvad der bliver sagt i den anden ende.

USA: Har været i USA en enkelt gang i mit liv. I 2001 var vi på studietur i New York. En fantastisk oplevelse, og så nåede vi at se det gamle World Trade Center med tvillingetårnene.

Vamdrup: Byen, jeg flyttede til, da jeg flyttede hjemmefra. Og det er også byen, hvor Bent og jeg har boet sammen af flere omgange. Det er byen, hvor vi blev gift.

X-men: Filmene, jeg aldrig havde set, før der en dag var en i fjernsynet og Bent tilfældigvis slog over på den. Jeg blev fanget med det samme, og siden ser jeg dem, hver gang de bliver vist.

Ynkelig: Jeg hader virkelig folk, der konstant ynker og søger medlidenhed. Altså, når  man er syg må man gerne være ynkelig (det er jeg sgu også selv indimellem), men dem, som konstant mener de har det ih og åh så hårdt, dem giver jeg ingenting for. Hvis man har det så hårdt, skulle man måske prøve at kigge lidt på sig selv, og se om det måske er ens selvopfattelse, der først og fremmest trænger til en justering.

Zoo: Hvor underligt det end lyder, så har jeg faktisk aldrig været i Zoologisk have... jeg vil gerne, men har aldrig fået det gjort.

Æbleskiver: Jo egentlig en jule-spise, men  her i huset kan vi altså sagtens spise dem hele året rundt. Vi bager selv æbleskiver, så det er jo ingen sag at snuppe en pose fra fryseren, smide dem i ovnen og så er der guf indenfor kort tid - selv midt om sommeren.

Ønsker: Jeg har især ét stort ønske, som jeg inderligt beder til, bliver opfyldt, men om det nogensinde sker, det må tiden jo vise.

Åleslank: Noget jeg absolut aldrig bliver... snarere tværtimod.

Ugens hurtige (uge 34)

Søndagen er atter over os, og det er dermed tid til de hurtige fra den forgangne uge:
  • Var en tur på Vejle Sygehus til en ultralydsscanning af min ene nyre.
  • Var ved lægen og få taget ikke færre end 10 blodprøver (godt man ikke er bange for at få taget blodprøver).
  • Vi har fået malet endevægge i stuerne og i køkkenet.
  • Bent fik lavet vores sofa.
  • Jeg er kommet en smule i gang med et par juleindlæg til bloggen (tidligt, men er nødt til at gå i gang, når jeg har en god dag).
  • Jeg har fået bestilt 4 kalendergaver til min bedre halvdel.
  • Jeg er blevet godt og grundigt forkølet, så ligger i sengen med feber og en næse, der løber stærkere end jeg kan følge med til.
  • Mine forældre har været herude et par dage, hor jeg bl.a har været i genbrugsbutikker med min mor.



lørdag den 27. august 2016

Et par dage på langs

De sidste par dage har jeg ikke lavet en dyt.. har sovet størstedelen af tiden væk.. regnede med, at det måske kunne hjælpe lidt på den her skide forkølelse, men indtil nu er det sgu godt nok ikke den store effekt...

Jeg er sikker på, at det her er lige så slemt som mandeinfluenza.. jeg føler mig i hvert fald godt nok som en, der er døden nær (og at jeg så også ligner sådan en, bekræfter jo bare min formodning) :)

Jeg har feber, men vil alligevel ikke rende med for lidt tøj på, så jeg render rundt med lange bukser på selv i 30 graders varme... prøvede at tage korte bukser på i går, men jeg frøs simpelthen, så jeg var nødt til at finde de lange bukser frem igen... så jeg har virkelig følt mig anderledes i dag, ved at rende rundt med varme joggingbukser på, mens andre har haft meget mindre tøj på... men sådan er det jo altså bare... jeg skal absolut ikke være mere syg, end jeg er nu...

Og så længe jeg bare går herhjemme, så går det jo nok :)

fredag den 26. august 2016

Som et lyn fra en klar himmel

Jeg er blevet forkølet...

I onsdags og i går malede vi endevægge i stuerne samt den ene endevæg i køkkenet, og der var ingenting... jeg havde det varmt, men det er der jo ikke noget at sige til, med de temperatuer vi havde... men i går sidst på eftermiddagen, da vi gik og ryddede væk begyndte jeg at svede og få vildt ondt i halsen... gik så i bad inden vi skulle spise, men det hjalp ikke på varmen - tværtimod.... vi sad så og så lidt fodbold og andet i fjernsynet i går aftes, og jeg kunne mærke jeg fik det mere og mere dårligt... tjekkede så, hvad temperaturen sagde og den sagde 38,7, så der var altså noget feber... Næsen begyndte at løbe, og så vidste jeg jo  ligesom godt, hvad klokken havde slået... så slår den nemlig aldrig fejl, så er jeg forkølet, og kan ikke slippe med at den sniger sig forbi mig...

Gik da også allerede i seng ved 22 tiden, og lå så inde i sengen og halvvejs så lidt film og halvvejs sov... havde det virkelig elendigt, og valgte at køre hovedgærdet op på sengen (gudskelov vi har elevationssenge), og det hjalp så til at jeg kunne falde i søvn.... har sovet med åbent vindue i soveværelset i nat, for har simpelthen haft det så varmt...

Her til morgen vågnede jeg så (før vækkeuret ringede 7:15) fordi jeg skulle nyse... og ganske rigtig - jeg slap ikke udenom denne gang... håber bare at varmen kan hjælpe med til at det går hurtigt væk... for det her pjat gider jeg da bestemt ikke... men nå, heldigvis skal vi ingenting her i weekenden - bare slappe af.. så jeg kan pleje mig selv :)


onsdag den 24. august 2016

4 måneder til juleaften

Da jeg vågnede i morges og tjekkede diverse sociale medier, var der flere steder, jeg stødte på forskellige billeder med teksten, at nu er der kun 4 måneder til juleaften... og ja, det er der rent faktisk...

Det er sgu helt vildt, så hurtigt det her år er gået indtil videre.. synes lige vi har haft jul og nytår, og nu er det næsten september igen... kan jo snart ikke følge med længere :)  

mandag den 22. august 2016

En aflysning og en større opgave end ventet

Jeg havde sat vækkeuret til kl. 8:30 i morges, fordi jeg skulle til lægen 9:30, men allerede kl. 8 begyndte min telefon at vibrere.. det var fra jobcenteret, som lige ville fortælle at mit møde i dag desværre var aflyst, da min sagsbehandler var syg... selvfølgelig var det træls, men de kan jo også blive syge, så må jeg jo bare have en anden tid :)

Jeg kom så hen til lægen, og havde egentlig regnet med, at det "bare" var en enkelt konsultation, men nej det endte med en ny tid til blodprøver, en ultralydsscanning på Vejle Sygehus og en henvisning til anden specialist... Samt en telefonisk tid på mandag...

På vej hjem ringede jeg så til min mor, for at høre, om hun måske ville køre med mig til Vejle en dag i denne her uge, så jeg kunne få det overstået... det ville hun gerne, så det endte med, at hende og min far kom herud ved 11 tiden, så kunne vi køre til Vejle med det samme... det gik så hurtigt nok, så knap 15 minutter efter, vi var kørt ind på parkeringspladsen, kørte vi ud igen...

I eftermiddags havde jeg regnet med, jeg bare skulle slappe af, og det kom jeg da også til... jeg endte (igen igen) med at falde i søvn og sove små 2,5 time inden jeg vågnede op og hellere måtte komme i gang med at få varmet aftensmaden... heldigvis stod den på rester fra i går - flæskesteg med kartofler, sovs og rødkål - så det var ikke så slemt igen :)

Det har været helt underligt, der ikke har været OL i fjernsynet i dag.. havde ellers vænnet mig til sport mange timer om dagen... men mon ikke det nok er sundt nok, lige at vænne sig til ikke at se så meget fjernsyn igen... det tror jeg nu nok...

I aften har vi bare hygget os.... vi lavede en god portion hjemmelavede æbleskiver sidste uge og smed i fryseren, så der tog vi en pose op i aften og varmede, så dem har vi lige hygget os med... hjemmelavede æbleskiver smager altså også godt i august, skulle jeg hilse og sige :)



Ugens hurtige (uge 33)

Hermed ugens hurtige:

  • Jeg startede på skulderhold på Sundhedscenteret.
  • Vi har haft en del besøg af mine forældre. 
  • Jeg var med min mor på Fyn og hente græskar og asier til syltning. 
  • OL sluttede i dag med en guldmedalje til de danske håndboldherrer. 
  • Ugen startede med dødstrusler forårsaget af ingen ringere end Jessica og hendes forlovede. 
  • Ugen har stået rigtig meget i hyggens tegn. 
  • Jeg fangede endelig en Pikachu i PokémonGO :)
  • Jeg har lyttet til en del lydbøger (kom i gang med Calendar Girl serien). 


Perfekt afslutning på et godt OL

I aften er OL slut, og for Danmarks vedkommende sluttede det på den bedst tænkelige måde... Vores danske håndboldherrer vandt nemlig guld. 

De slog ærkerivalerne fra Frankrig... Og for dælen, hvor havde franskmændene godt af det! 

Danmarks kvindehold har jo en ok statistik når det kommer til OL (i år var de dog ikke kvalificerede), men herrerne er aldrig kommet længere end til kvartfinalerne, så bare det, at de i år kom i semifinalen var jo en klar forbedring. Og at de så slog Polen i semifinalen og så også Frankrig i finalen er jo simpelthen fænomenalt. 

Jeg kan kun sige, jeg er stolt af at være dansker. Stolt af alle de præstationer de danske atleter har leveret under OL. 




lørdag den 20. august 2016

En sen nattetime

Natten til i dag, tæt på klokken 03:30 stod det klart, at Danmarks håndboldherrer havde slået Polen og dermed er i holdets første OL finale. 

Jeg havde fra starten brokket mig over, at vi skulle spille den sene kamp, og det var virkelig også en kamp for mig, at holde mig vågen til kampstart kl. 01:30.. Men ses det skulle kampen altså... Selvom det så var ensbetydende med, at jeg kom MEGET sent i seng...

Men det var da helt klart det hele værd, selv den forlængede spilletid, når vi vandt.... Nu venter en spændende finale mod Frankrig i morgen på OLs sidste dag :)

torsdag den 18. august 2016

Et par dage med ro på

Efter den ballade vi oplevede i søndags, har der været ro på... Og det har været skønt... Selvfølgelig har vi nærmest konstant været på vagt og holdt øje med alle, som er gået forbi huset.. Kald os paranoide, men vi er bare nødt til at tage vores forholdsregler.

Det er virkelig grotesk, det skal være på den måde.. Men det må Jessica jo selv om... Hvis hun vil ødelægge sit liv, så må hun jo selv om det... Hun skal bare ikke trække os med ned. 


tirsdag den 16. august 2016

Hvordan skal julen være på bloggen

Selv om vi kun har august, så er jeg allerede gået i gang med at tænke på "julekalender" til bloggen... MEN jeg må ærlig talt indrømme, at jeg er lidt lost...

Så hvis der er nogen af jer, der har nogle ideer, så modtages de gerne med kyshånd..

Jeg har overvejet at lave min egen decemberchallenge, men det kræver ligesom også, at jeg kan finde på emner fra 1.-31. december...

Hmm... ja, jeg må i tænkeboks :)

Hvornår kan politiet gøre noget?

I søndags oplevede Bent og jeg noget højst ubehageligt... jessica sendte et billede til mig på snapchat (som om jeg gider glo på hende), hvor hun skrev hun aldrig havde haft det så godt.. jeg svarede så tilbage "Det har vi heller ikke. Så lad os venligst være". Og så blokerede jeg hende..

Så skal jeg satme lige love for lavinen startede... først ringede min telefon med hemmeligt nummer og da jeg ikke tog den ringede Bents... han tog den så heller ikke (ingen af os tager vores mobiler når de ringer med hemmeligt nummer om aftenen).

Det udløste en sand storm af beskeder på facebook fra en eller anden tøs, som hverken Bent eller jeg kender... det er så en eller anden, som er i bande med Jessica  og/eller hendes forlovede... der kom bl.a trusler om at de ville skyde Bent, og at de ville gå efter både mig og mine forældre fordi Bent har os kært... virkelig sygt... Hun kunne endda også komme med oplysninger om os begge samt om mine forældre.. dog ramte hun forkert ved at nævne vores bil... for mig bekendt har vi sgu ikke nogen bil - det er ligesom derfor vi tager toget, når vi skal noget :)

Vi ringede så til politiet, men ved I hvad... de ville fandme ikke en gang gøre noget, for det havde de ikke ressourcer til... SAY WHAT!!!! Vi står med en reel trussel, som de bare ignorerer. Dog fik Bent nærmest skideballe af betjenten, fordi han havde opgivet sin datter og ikke ville have noget med hende at gøre... Øh hallo, hun fravalgte ligesom os, og vi nåede så frem til, at vi ikke savner hende. Men noget helt andet er, at han ikke skal dømme nogen af os på den konto... der sætter jeg fandme grænsen... Det er åbenbart i orden at hun sidder og får folk til at true os, og sætte vores liv i fare - det kan de ikke gøre noget ved... Men de kan godt tillade sig at dømme en far, som ikke gider have noget at gøre med den datter, som står bag alle trusler...  Hvad fanden er det for en holdning??

Nå men, Bent ringede så til sin mor (som vi ikke har set i over 2 år), for hun har kontakt til Jessica... hun lovede så at ringe til Jessica og hendes forlovede for at få det stoppet... og det havde hun så også gjort... nu må vi så se, hvad der sker fortsat... jeg agter i hvert fald ikke at lade politiet slippe så let. Der skal nok blive klaget over den behandling.

Har heldigvis gemt alle beskederne, så vi har dem.

søndag den 14. august 2016

Vamdrup holdt Crazy Hours


I fredags var det tid til at Vamdrups årlige Crazy Hours løb af stablen.. denne gang var det med Vamdrup i gamle dage tema... Alle ansatte i butikkerne var klædt i tøj fra gamle dage, og en del af mændene havde fine hatte på... Det var totalt gennemført.

Mine forældre ringede om morgenen og spurgte om de måtte komme herud, så de kunne komme med hen i byen og kigge og selvfølgelig måtte de da det...

De bestemte sig så for at sove herude, for så var de fri for at skulle køre hjem om aftenen... og vi har jo plads til det, så det var jo ikke noget problem...

De kom så herud fredag eftermiddag og så fik vi alle sammen noget at spise inden vi gik hen i byen ved 18:15 tiden...

Der var godt nok mange mennesker rundt i gaderne... der var forskelligt musik rundt omkring og i det hele taget herskede der en fantastisk stemning...

Vi gik rundt og kiggede butikker og fik snakket med diverse folk, som vi mødte undervejs.. det er fordelen ved en relativ lille by, man møder som regel altid nogen man kender til den slags arrangementer :)

Anna David skulle optræde på scenen på Torvet kl. 20:30, og jeg skal da love for, at der var mange henne og høre hende... hun har da godt nok lavet nogle gode sange, men det var ikke et absolut must for mig, at stå foran scenen og høre hende.

Henne i gården bag  vores cykelforretning, er der tradition for at der serveres sønderjysk rugbrødslagkage til Crazy Hours, og i fredags var selvfølgelig ingen undtagelse... Bent og jeg plejer altid lige at skulle have et stykke lagkage når vi er derhenne, og det skulle jeg da også i fredags.. . Bent kunne ikke spise noget, så jeg lokkede min mor til at spise et stykke sammen med mig, og så betalte hun, så det brokkede jeg mig ikke over :)

Ved 21 tiden var der et Bamses Venner kopi band (Vil du danse), der skulle spille på Torvet, og dem var min mor og jeg da nødt til at høre... vi havde været rundt og kigge lidt, mens Bent og min far var gået hjem, og så endte vi alligevel med at stå og høre dem det meste af aftenen...

Ved midnatstid var begge mine forældre gået i seng, så Bent og jeg sad lidt i stuen og snakkede inden jeg også faldt i søvn...

Havde en total hyggelig dag og aften... jeg nyder virkelig at Bent og jeg kan lave nogle ting sammen uden at der er en eller anden, som konstant skal prøve at ødelægge vores liv...




Ugens hurtige (uge 32)

Så er det atter søndag og dermed tid til de hurtige:
  • Jeg var til genoptræning i tirsdags, selv om jeg havde mega ondt og egentlig havde lyst til at melde afbud.
  • Vi havde 4 års bryllupsdag.
  • Jeg fik ryddet op og smidt nogle ting væk herhjemme.
  • Min mor havde købt nogle bøger til mig, så nu har jeg en stak "nye brugte" bøger, som venter på, jeg bliver i stand til at læse igen.
  • I fredags var der Crazy Hours her i Vamdrup, og mine forældre var herude. Vi var så sammen henne i byen og kigge - rigtig hyggeligt.
  • Har været en tur i Middelfart med min mor.
  • Der gik rigtig jule-mode i den herhjemme... mine forældre efterlyste brune fedtkager, og da vi så bagte dem, tog vi lige en gang æbleskiver også.

torsdag den 11. august 2016

4 år

Så er det atter d. 11. august... dagen, hvor det er 72 år siden min farmor og farfar blev gift (sender et stort tillykke med dagen til himlen) og dagen, hvor det er 4 år siden Bent og jeg sagde ja til hinanden...

Og jeg skal da lige love for, der er sket meget på de 4 år.. men kærligheden har trods alt sejret, og i dag kan vi fejre 4 års bryllupsdag.





onsdag den 10. august 2016

Lidt bøger til samlingen

Normalt er jeg jo rigtig glad for at læse, men efter mit fald sidste år, har jeg haft rigtig svært ved at læse, da jeg simpelthen ikke rigtig kan koncentrere mig om at få bogstaverne til at hænge sammen... altså, hvis jeg skal læse en email går det lige, men der skal helst ikke stå for meget, for så kan jeg simpelthen ikke finde rundt i det..

Jeg har jo så den sidste måneds tid haft rigtig stor gavn af lydbøger, og der er der så en del af de bøger, jeg har lyttet til, som jeg så gerne har villet have fat i...

Det drejer sig om en masse Camilla Läckberg bøger, samt en del bøger af Sara Blædel... min mor og min bror har så været på tur rundt i genbrugsbutikkerne i Kolding, og de faldt så over nogle af de Camilla Läckberg bøger, jeg ønskede mig, så dem købte de til mig...

Og så så jeg i en af Vamdrup køb-salg grupper på Facebook, at der var en, der havde "Kald mig Prinsesse" af Sara Blædel til salg til 15 kr, så den skyndte jeg mig at reservere... og var så henne og hente den i eftermiddags :)

Faldt så også over en Mary Higgins Clark bog i en af vores egne genbrugsbutikker, og eftersom hun også er en af mine yndlingsforfattere, så måtte den jo også med hjem...

Så nu er der en god del nye bøger til samlingen... så er der lidt at læse, når jeg engang kommer så langt, at jeg kan læse igen...






Alt for meget OL

Det kommer nok næppe bag på nogen, at der er masser af OL i fjernsynet de her dage... og det kommer nok også næppe bag på nogen, at jeg ser en hulens masse af det...

Vi forsøger så vidt muligt at se så mange af de sportsgrene, som har dansk deltagelse, men derudover SKAL sådan noget som gymnastik altså ses... det er en sportsgren, som både Bent og jeg elsker at se, så de her aftener, hvor de viser det, er der ingen kamp om fjernbetjeningen...

Derudover er der jo også håndbold, som vi begge er store fans af - uanset dansk deltagelse eller ej... det ser vi også rigtig meget af...

En af ulemperne ved at det afholdes på den anden side af jordkloden er, at en del af tingene vises så sent... Fx skal Danmark spille fodbold mod Brasilien i nat, og det er en kamp, som både Bent og jeg virkelig gerne ville se... men det kan vi ikke, for vi skal tidligt op i morgen (øv øv øv)..

Lige nu står den på herre gymnastik... synes det er imponerende, hvad de kan de gymnaster... tror jeg ville brække både arme og ben, hvis jeg skulle udføre bare en brøkdel af, hvad de laver..

tirsdag den 9. august 2016

Rent efterårsvejr

Altså helt ærligt, det er stadig sommer, men for dælen, hvor er det da koldt de her dage... jeg har frosset som en gal både i går og i dag, og har endda også haft min dyne med inde på sofaen... Bent sagde også i dag, at hvis jeg allerede går og fryser sådan nu, så går jeg da et slemt efterår og en slem vinter i møde... og jeg er jo nok nødt til at give ham ret (det sker en gang imellem at han får ret, når han har det) :)

Jeg har, både i går aftes og i dag, valgt at tage min dyne med ind på sofaen, og så er der dømt puttetid...

Det var egentlig min mening, at jeg ville støvsuge i dag, men det har jeg valgt at udskyde til i morgen.. har simpelthen for ond i dag til det...

Der kommer jo heldigvis en masse OL, så det er ikke en helt dårlig dag at tage en "fridag" på... Jeg skal til genoptræning på torsdag, så jeg skal ikke anstrenge mig for meget inden, for så går jeg helt død, når jeg kommer hjem torsdag...

Tror jeg vil lave mig en kop varm kakao, og så se lidt fjernsyn...



mandag den 8. august 2016

Ny uge skudt i gang

Vågnede ved 8 tiden i morges... havde ikke fået mere end små 5 timers søvn i nat, men kunne ikke sove mere, så kunne lige så godt stå op...

I dag er det første dag efter ferien for rigtig mange... skolebørnene er mange steder startet i skole igen i dag, og det kan man godt se.. den seneste måned, har der rendt unger rundt på næsten alle tider af døgnet (selv om natten) her i Vamdrup, men i nat var gaderne stille og det samme, da jeg stod op i morges...

Nu har jeg jo ganske vist ikke selv børn, men jeg skal da indrømme, at jeg har glædet mig til at skolernes sommerferie var slut... der bor nogen længere nede af vejen, som har 2 piger, og de råber og skriger sgu nærmest på alle tider af døgnet... en aften jeg var ude og gå med Bimmer tit ved midnatstid, kunne jeg høre dem på lang afstand, og det endda til trods for at deres genbo er en ældre dame, som går i seng ved 23 tiden hver aften... altså selvfølgelig må børn gerne høres, det er slet ikke det, men når man nærmer sig det tidspunkt af dagen, må børn gerne lige dæmpe sig lidt...

Der var også en eller anden her i gaden, der holdt fest i går aftes/i nat... alle vinduer derhenne var åbne, og de var virkelig højrøstede... det generede ikke mig, vi holdt jo bare vores vinduer lukkede, og vi skulle jo heller ikke op i morges, så for min skyld kunne de have larmet hele natten.. men igen, så må man godt lige tænke på sine omgivelser..

Nu lyder jeg måske som en sur gammel moster, men jeg synes bare godt, man må tænke sig lidt om... at man har sommerferie er jo ikke ensbetydende med, at al sund fornuft skal pakkes væk...

Lige nu sidder jeg og ser Hammerslag... det er altid sjovt at sidde og gætte med når de viser huse frem.. ikke altid jeg rammer tæt på, men det er nu meget sjovt at gætte med alligevel :)

Ugens hurtige (uge 31)

Hermed ugens hurtige fra sidste uge:
  • Fik ordnet alt praktisk og søgt paragraf 34 hos kommunen.
  • Fik ros til genoptræning.
  • Var med Bent en hurtig tur i Tyskland.
  • Lånte udlejerens bil 2 gange, så vi kunne komme lidt ud med hundene.
  • HAr fået skåret en del til kort.
  • OL startede langt om længe.
  • Vi var hjemme ved min far til fødselsdag.
  • Fik ordnet en masse praktisk herhjemme.
  • Havde et par rigtig dovne dage.
  • Vi valgte at tage et Ringenes Herre maraton og så alle 3 film i de udvidede versioner (dog ikke på samme dag).
  • Jeg har fået gået en del.
  • Fik blogget lidt mere end jeg har gjort nogle uger.
  • Har fået gud ved hvor mange myggestik.

fredag den 5. august 2016

De sociale medier

Forleden debatterede jeg med nogle andre i en gruppe på FB... emnet var sociale medier, og der var én, der påstod at hendes liv på de sociale medier var langt vigtigere end hendes sociale liv uden for online verdnen...

Jeg kommenterede så, at jeg synes det er forkert, KUN at leve et liv online... jeg mener at den virkelige kontakt med andre mennesker er langt vigtigere end at sidde online hele tiden...

Ja ganske vist er jeg på FB, Instagram, Twitter og snapchat.. og så har bloggen sin egen FB side og jeg kan følges på Bloglovin... Men indimellem kan der godt gå flere dage uden at nogle af stederne opdateres med nyt fra mig... Selvfølgelig er jeg da glad for, at jeg indimellem kan sidde og "gemme" mig lidt bag en profil et eller andet sted på nettet, men der er langt derfra og til at jeg vil sige, at jeg vil undvære mit almindelige liv fremfor et online liv....

Jeg indrømmer gerne, at jeg tjekker facebook en del gange i løbet af en dag, og jeg tjekker da også jævnligt instagram, men alligevel kan der sagtens være nyheder eller billeder jeg misser... sådan er det bare - det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over om natten...

Jeg var ovre i Brugsen en dag, og der sad der et par knægte på en bænk udenfor med hver sin mobiltelefon.. de sagde ikke et ord til hinanden, men sad og sms'ede på livet løs... den ene kommenterede så en sms han havde fået, og det viste sig så, at den kom fra en af de andre... og de  havde så åbenbart alle fået den samme sms, for pludselig begyndte de alle at grine mens de sad med næserne nede i telefonerne... og så var der stille igen.. Kunne ikke lade være med at tænke, hvilken holdning nutidens børn og unge har til teknik og de sociale medier...

Hørte en dag om en dreng på 7 år, som havde egen Facebook profil, og han havde altså langt over 1000 venner... jeg kunne ikke forestille mig, at en dreng i den alder kender SÅ mange mennesker... så det er igen en af dem, som rask væk godkender den ene venneanmodning efter den anden, eller som selv sender den ene efter den anden... Som forældre synes jeg man har en hvis forpligtelse overfor sine børn når det kommer til deres færden på netttet... man kan altså ikke vide sig sikker på, hvem der gemmer sig bag en profil...

Jeg er selv jævnligt blevet tilføjet forskellige grupper på Facebook, nogle mere pornografiske end andre, og jeg synes absolut ikke de alle er grupper eller sider for mindreårige... men igen, så er det jo bare min holdning, nogle vil nok mene, at de jo skal lære det et eller andet sted fra...

torsdag den 4. august 2016

Små fremskridt er dog stadig fremskridt

Jeg var på Sundhedscenteret til genoptræning i dag, og jeg fik ros... terapeuten kan se små fremskridt, men dog stadig fremskridt... så det var jo dejligt nok...

Altså selvfølgelig bliver jeg stadig rigtig hurtigt træt i skulderen og den reagerer ved at blive varm og føles som om den brænder, samtidig med at det føles som om at armen vejer et ton, når jeg skal løfte den...

Skulderbladet kan jeg stadig ikke rigtig styre, det føles stadig som om at det "hopper ud", hvis jeg laver for meget med skulderen/armen, og det gør nas... planen er, at jeg skal tilknyttes et skulderhold på et tidspunkt, men hun vil gerne lige have skulderen lidt mere under kontrol før hun sender mig ud i det, så det ikke bliver for hårdt...

Det at skulderen bliver så hurtig varm og får den brændende fornemmelse, kan skyldes to ting... enten er det simpelthen "kun" fordi musklerne er så svage, at de hurtigt bliver for belastede, eller også er det fordi der er nogle nerver, som har taget skade... jeg håber på det første, men jeg skal ikke kunne sige, hvad det er... jeg gør, hvad jeg kan for at det skal blive bedre... og så må jeg jo se, hvor meget bedre det bliver..

Men indtil videre har jeg da ikke opgivet håbet om, at det bliver godt igen... og små fremskridt er jo trods alt fremskridt :)

onsdag den 3. august 2016

En rigtig dovne-dag

Vågnede allerede kl. 7 i morges, men det syntes jeg sgu alligevel var lidt for tidligt at stå op, og eftersom jeg også havde en allerhelvedes hovedpine, så kravlede jeg under dynen igen og sov til kl. 9..

Stod så op og lukkede hundene ud i haven... det regnede, så jeg havde egentlig troet det var en hurtig tissetur, men nej - de havde rigtig god tid...

Men jeg fik da lige et par timer ekstra... ikke at det hjalp særlig meget på hovedet, men kunne lige så godt stå op.. gad ikke bare ligge for at ligge, når det alligevel ikke rigtig hjalp på hovedpinen...

Formiddagen gik så med afslapning og bare dovneri...orkede virkelig ingenting... ved middagstid fik jeg så lyst til en croissant med hønsesalat, så jeg måtte en tur over i brugsen og hente sådan et par stykker til Bent og mig... de smager vildt godt, og selv om det ikke er hver uge vi får sådan en, så kan det da godt ske indimellem :)

Fik så lige støvsuget i eftermiddag inden jeg faldt i søvn på sofaen.. er så træt hele tiden. så jeg skal nærmest bare se en sofa, så gaber jeg... pisse irriterende, men der er jo bare ikke noget at gøre ved det... lægen kan ikke rigtig finde en forklaring på trætheden, så det er nok bare noget jeg må acceptere...

Resten af dagen har vi brugt på at hygge os... har haft brug for at have en lave-ingenting-dag, så selv om det ikke ligefrem har givet mig mere energi, så har kroppen haft brug for det..

I morgen skal jeg til genoptræning, så der skal jeg være en smule aktiv... min skulder har det nu heller ikke særlig godt for tiden, så det skal nok blive godt nok at komme derind...

Håber I får en god aften :)

tirsdag den 2. august 2016

Nu afslapning!!

Jeg stod op kl. 8 i morges fordi jeg skulle være færdig, da vi skulle låne udlejernes bil, så vi kunne komme en tur til Tyskland...

Kaldte så på Bent, så vi kunne gå op og hente bilen (udlejerens kone arbejder her i Vamdrup, så det er nemt nok lige at smutte op på hendes arbejde efter den)... vi gik så sammen op efter bilen, og fik lige en lille sludder inden vi kørte tilbage til Nørregade for at hente et par kasser til varer...

Så gik turen mod Tyskland... vi fik hurtigt handlet i de butikker, vi skulle i og så gik turen mod Vamdrup igen... vi fik tømt bil og læsset hunde og fødselsdagsgaver i bilen, og så kørte vi mod Kolding, hvor vi skulle hjem til mine forældre og have kaffe og lagkage i anledning af min fars fødselsdag..

Vi kørte så tilbage til Vamdrup ved 16:30 tiden... skulle aflevere bil igen kl. 17:30, så vi kunne lige køre ud og lufte hunde inden vi var helt hjemme... vi har jo to hunde, som simpelthen ELSKER at komme ud og køre bil, så vi benytter os indimellem af at kunne låne bil, så vi kan komme ud og lufte hundene steder, hvor de ikke kommer hver dag..

Aftensmaden i dag var noget suppe med nudler, som vi har købt i Tyskland på et tidspunkt.. ingen af os orkede at lave det vilde, så det skulle bare være nemt...

Nu har jeg så indtaget sofaen og smækket fødderne op... resten af aftenen står vist bare på ren og skær afslapning :)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...