tirsdag den 31. december 2013

Årets sidste indlæg

Ved godt jeg ikke har blogget særlig meget her i december...

Men som nogle af jer ved, så ervi flyttet. Vi er flyttet tilbage til Vamdrup, i et skønt stort hus, somvi har lejet... Beliggende lige overfor den lejlighed vi tidligere boede i, så vi kender alle naboerne - og de har bestemt været savnet og de har savnet os.

I dag er det jo, som alle ved, nytårsaften. Ikke at jeg er særlig opsat på fest og farver... havde det stået til mig, så havde jeg tilbragt aftenen hjemme på sofaen med et par gode film... denne flytning har virkelig drænetmig for energi, så nytåret er virkelig en belastning for mig i år.

Har ikke internet endnu, så får ikke blogget det helt vilde lige pt, men skal nok prøve at tage revance når vi har net igen...

Vil hurtigt lave en gennemgang af nogle af højdepunkterne i mit 2013:

- I starten af 2013 flyttede vi til Varnæs. Det viste sig hurtigt at være en fejl. Og udlejer var en svindler, der kun tænkte på penge.
- I maj fik jeg virksomhedspraktik ved Arwos i Padborg. Jeg skulle være i genbrugsbutikken, hvor jeg skulle sortere varer og sætte varer på plads i butikken. Fik en masse gode billige ting med hjem, så det var perfekt.
-I juli startede jeg i 3 måneders løntilskud ved Arwos efter endt praktik.
-I juli var vi også i Vamdrup og kigge på en lejlighed, som vi dog ikke tog alligevel.
-I august havde begge mine forældre fødselsdag. Og begge dage overraskede vi dem ved at køre hjem til dem med rundstykker.
-I september startede jeg for alvor projekt vægttab, der indtil nu har medført ca 7 kg mindre mig.
-D. 22 September var jeg endel af det Bloggertræf, der løb af stablen i Odense. Det var grænseoverskridende, men enormt hyggeligt. Og mødte en flok dejæige tøser, og har fået nogle gode venskaber ud af det.
-I oktober havde vi en slem orkan, som kostede os næsten 3 rækker tagsten i Varnæs. Udlejer reagerede ikke på vores henvendelser - heller ikke da der kom vand ned i badeværelset.
-I november flyttede vi alle vores tibg i depotrum, og vi selv rykkede hjem til mine forældre. Og det var en lettelse at komme væk fra fugten, kulden og de indendørs soppebassiner.
-December blev måneden, hvor vi langt om længe kunne flytte ind i huset i Vamdrup.

Det var lige en hurtig gennemgang af året. Gider ikke skrive en hel roman når jeg blogger fra mobilen.

Håber I alle får en rigtig god nytårsaften. Og kom nu ikke galt af sted.

Ses i det nye år til endnu et Blog år :-)

tirsdag den 24. december 2013

24. december

En julehilsen...


Kære alle læsere :)
 
Så er det blevet d. 24. december... Det er juleaften i aften, en dag mange af os sikkert har ventet på siden december startede...
 
Jeg vil hermed ønske jer alle en rigtig glædelig jul.... Håber I alle får en vidunderlig aften med familierne og hvem I ellers fejrer aftenen med.
 
Jeg selv fejrer den hjemme ved mine forældre med mand, barn, vovser, og hvem der ellers kommer... skal nok blive rigtig hyggeligt..
 
Glæder mig til at se hvad der gemmer sig under træerne i de forskellige blogge de næste dage frem mod nytår..
 
Mange julehilsner fra
Mig
 
 

onsdag den 18. december 2013

18. December

I dag vil jeg fortælle lidt om nogle af de bedste julegaver jeg har fået igennem årene...

- Da jeg var omkring 7-8 år fik jeg et Barbiehus. Samme år fik jeg mange forskellige ting til Barbie huset.
- Har mange smykker, som jeg har fået gennem årene. Bl.a en.halskæde med et hjerte, som jeg fik af Bent. På den ene side af hjertet står der Bent og på den anden side står der Mette.
- Tilbage i 2005 eller 2006, fik jeg et maleri, som GiZmo har malet. Det er med en lyserød rose. Det betyder meget for mig.
- En banal ting som micro ovn, som mine forældre gav os for 2 år siden, var en rigtig god gave. Den gamle var i stykker så det var super vi fik en ny :-)
- Da jeg fik min første lejlighed, gav min lillebror mig et gavekort til Kolding Storcenter. Det faldt på et godt sted, og jeg fik købt noget jeg stod og manglede men som der ikke lige var penge til i december måned.

tirsdag den 17. december 2013

17. december

Så er vi kommet så langt at der kun er en uge til juleaften... i dag har jeg atter valgt at komme med et par julesange....

 
Miss you (most at Christmas Time) med Mariah Carey... denne sang hørte jeg rigtig meget den første jul jeg kendte Bent.. På det tidspunkt var vi ikke sammen endnu, men vi vidste godt det gik den vej :)
 
 
Let love be Love med Remee, S.O.A.P, Juice og Christina... denne sang er en af mine yndlingsjulesange...

mandag den 16. december 2013

16. december

I dag vil jeg fortælle om mit dårligste juleminde...

man hører ofte om alle de gode minder folk har om julen... men hvor tit hører vi egentlig om de mindre gode minder...

Mit dårligste december minde er uden tvivl fra julen 1994, hvor min farmor døde 1. december... selv om det er så mange år siden, kan jeg stadig huske det, som var det i går..

Det år havde jeg ikke meget lyst til noget som helst, der havde med julen at gøre.. og mit eneste ønske var at min farmor kom tilbage til os.. set i bakspejlet var jeg jo selvfølgelig naiv, men jeg troede fuldt og fast på, at hvis jeg håbede og bad (jeg var virkelig villig til hvad som helst), så kom hun tilbage og fejrede jul sammen med os...

Hele december måned gik jeg og græd, og kunne ikke forstå vi skulle fejre Jesus fødsel, når Gud nu havde taget min farmor fra mig lige på det tidspunkt.... selv om mine forældre gjorde deres til at julen ikke blev dårlig for nogen af os, så var det alligevel ikke jul, som det plejede at være.. og det er der jo i bund og grund ikke noget at sige til...

Men hvor om alt er, så blev det jo alligevel juleaften selv det år, og selv om det var en jul der på ingen måder levede op til mine forventninger, så  hyggede vi os jo alligevel :)

Har I nogen dårlige juleminder??? eller december minder for den sags skyld... det behøver ikke nødvendigvis at være fra selve juleaften :)

søndag den 15. december 2013

15. december

 
 
 
Så er det allerede blevet 15. december :)
 
 I dag har jeg valgt at dele en god gammel familieopskrift med jer... det drejer sig om en opskrift på æbleskiver, gået i arv fra min farmor, som igen i sin tid fik den af sin mor :) I min familie er opskriften kendt under navnet:
 
 
Farmors æbleskiver:
 
Du skal bruge:

1 pakke gær
5 æg
1 tsk natron
1 tsk salt
1 liter kærnemælk
500 gram mel
revet skal fra 1 citron (man kan også bruge citronsaft hvis man lige har det i skabet)

Derudover skal man bruge en æbleskivepande og fedtstof til bagning.




 
Sådan gør du:
Gæren opløses med salt, natron, æg og citronskal/citronsaft. Kærnemælken røres sammen med. Melet røres i til sidst og dejen røres godt rundt så der ingen melklumper er i.

Dejen hældes i æbleskivepanden og æbleskiverne vendes til de er nok.








lørdag den 14. december 2013

14. december

Så er der kun 10 dage til Juleaften... I dag har jeg valgt at jeg vil fortælle lidt om hvordan jeg synes julen har udviklet sig fra jeg var lille og til i dag.... altså sådan, som jeg opfatter det efter hvad mange fortæller rundt omkring... min egen jul har ikke ændret sig overvældende meget, da mine forældre - især min mor - har været enormt god til at sørge for at holde traditionerne i vores familie...

Er der én ting jeg især hæfter mig meget ved, så er det det faktum at julen, mange steder i dag, er blevet et sandt gaveræs. Den hygge, som jeg forbinder med julen, er væk i alt for mange hjem... I dag handler det mange steder om dyre gaveønsker, og brok hvis nogen skulle have købt noget, der ikke lige stod på ønskesedlen...

Jeg kender en (nævner ingen navne), som ALTID har et eller andet at brokke sig over ved sine julegaver..  og helt ærligt, så ødelægger det sq lidt julen for de omkringværende...

Når jeg sidder og skriver ønskeseddel, så er der stort set altid ting der spænder vidt i prisklasse - fra omkring 50 kr og op efter... og eftersom Bent og mig stort set altid ønsker os fælles ting, så kan vi jo også godt tillade os at ønske os lidt større ting af især mine forældre... Og når jeg mener større ting, så mener jeg ting til omkring 500-1000 kr... og får vi så kun én gave, så er det mig lige meget, så længe det er noget jeg har ønsket mig...

Sådan er det desværre bare ikke mange steder... hvis man går tur i et storcenter eller gennem gågaden i byen, så hører man så tit om børn der FORVENTER (ikke ønsker men forventer) at de får gaver for flere tusinde kroner... og det er jo bare ikke alle der har råd til det når der er så meget arbejdsløshed... Jessica plejer heldigvis at være god til at ønske sig noget i overkommelige prisklasser, så alle har råd...

Da jeg var barn, var der hjemmebagte småkager i så mange hjem... i dag er det ofte meget anderledes... I dag er der mange der går ned til den lokale bager og køber de småkager, som de nu måtte have lyst til.. og bevares, det er da også fint - misforstå mig ikke - men for  mig er der nu noget hyggeligt i at stå og bage - også til jul :)

En af de ting, der også har ændret sig en del siden min barndom er julekortene... da jeg var barn var et af julens højdepunkter helt klart når posten kom med en stak julekort... I dag foregår det en del steder elektronisk, og selvfølgelig er det da en fin måde at gøre det på, men ikke nær så hyggelig synes jeg ikke... Et håndskrevet julekort er nu bare lidt mere personligt efter min mening... men det er selvfølgelig ikke alle, der er enige :) og sådan skal det jo også have lov til at være...

fredag den 13. december 2013

13. december

Dagens emne: Lucia Dag

Lucia Dag er noget langt de fleste af os kender til.... Optog med Lucia bruden i front.. tror langt de fleste skoler har haft Lucia optog på et eller andet tidspunkt igennem vores skoletid...

På den skole jeg gik, var der Lucia optog hvert år.. Hæng mig ikke op på det, men mener det var 6. klasserne der gik Lucia optog... min klasse gjorde det også... og jeg syntes det var så pinligt at gå rundt til alle andre klasser og dele brød ud mens vi skulle synge... men en hyggelig tradition alligevel :)

I mange år brugte man levende lys i Lucia optogene, men de er i mange tilfælde i dag skiftet ud med batteridrevne lys - ikke mindst af sikkerhedsmæssige årsager.

Sankta Lucia er en italiensk opstået skik....

torsdag den 12. december 2013

12 december

Dagens emne er: Julepynt...

Når man snakket jul, kommer man jo ikke udenom julepynt i alverdens afskygninger...

Jeg har rigtig meget forskelligt julepynt... både købt og hjemmelavet...

Vil lige vise en meget minimalt udpluk af mit (vores) julepynt...

Denne klokkestreng har jeg selv syet for et par år siden...

Mit hjemmesyede ophæng til julekort... Den tog pænt lang tid om at sy, skulle jeg hilse og sige... men færdig blev den da :)


Denne mølle har jeg arvet efter min farmor og farfar.... den stammer helt tilbage fra 2. Verdenskrig, hvor man lavede disse møller af garntrisser... I toppen af dem, satte man (ligesom jeg altid har gjort) en grangren, som man jo så kan skifte efter behag december igennem når den anden visner :)

3  små lysestager, som vi altid har stående på spisebordet...

onsdag den 11. december 2013

Jobsøgningskursus/ afklaringsforløb

I mandags startede Bent og jeg på jobsøgningskursus/afklaringsforløb på Ballisager i Kolding... og skal da lige love for det er noget af det mest kedelige jeg har oplevet...

Indtil videre har vi ikke rigtig fået noget at vide, som jeg har kunnet bruge til noget... men vi skal jo igennem det ifølge Jobcenteret...

Men får da læst lidt om alverdens forskellige uddannelser... både nogen jeg måske kunne være interesseret i, samt nogen jeg absolut ikke kunne se mig selv arbejde indenfor... men det skader jo ikke at bruge lidt tid på at sidde og læse lidt og få tiden til at gå :)

I går var Jessica til bøjletandlæge... og det de har lavet ved tandlægen i Aabenraa har bestemt ikke været godt for hendes tænder.. så hun skal nok beholde bøjlen på et års tid endnu.. men det overlever hun jo nok også :)

Hvor vildt er det ikke lige, at der ikke engang er 2 uger til juleaften... synes tiden går ALT for hurtigt lige for tiden...

Og så synes jeg lige jeg vil prale lidt... har tabt mig 3 kg siden oktober (ved godt det ikke lyder af meget, men for mig er det en kæmpe sejr...) og er nu kun 6,5 fra mit første del-mål.. og det er et meget vigtigt mål for mig... :D

11. december

I dag har jeg valgt at lave et mini-interview med mig selv omkring jul... Har fået nogle personer til at skrive nogle spørgsmål, som jeg så svarer på:

Hvordan fejrer du/I normalt jul?
Vi har nogle faste traditioner juleaften. Det er blandt andet at vi er i kirke. Om aftenen spiser vi andesteg og flæskesteg med alt tilbehør. Når vi er færdige med at spise, så spiller vi pakkespil mens maden får lov til at lægge sig, og gøre plads til ris a la manden. Vi medbringer hver især 2 gaver til omkring 20 kr. Vi har ikke nogen traditioner med at alle skal have minimun 1 gave, nej vi får dem vi nu får. Når uret har ringet og den sidste pakke er åbnet, så får vi ris a la mande.
Derefter får vi ryddet af bordet og evt vasket op. Så sætter vi os ind til juletræet og synger 1-2 vers af forskellige julesalmer. Når den sidste salme er sunget, så begynder vi at åbne gaver.
Gaveuddelingen tager oftest et sted mellem 1 og 2 timer.
Når alle gaver er delt ud og man lige har brugt lidt tid på at se hinandens gaver,  og der er blevet hyggesnakket, så slutter vi aftenen af med at et stykke rugbrød med andesteg, flæskesteg, leverpostej, rullepølse eller sylte (altsammen naturligvis hjemmelavet).

Hvad er dit tidligste juleminde?
Jeg kan huske julen fra da jeg var omkring 3-4 år... vi holdt jul ude ved min mormor og morfar og var mange samlet den jul... Os børnebørn fik nye cykler af mormor og morfar.... og der blev samlet cykler i hver en krog af huset bagefter... Det var meget hyggeligt :)

Har du nogle særlige juleønsker i år?
I år har jeg for første gang virkelig haft svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle ønske mig... Bent og mig har ønsket os fælles julegaver af de fleste... det eneste jeg faktisk har ønsket mig til KUN mig er de 3 50 shades of grey bøger...

Har du noget særligt du altid gør før du synes det er rigtig jul?
Puha, den var svær... Altså... plejer altid (hvadenten det er den ene eller den anden by jeg er i) at se byens juletræ blive tændt... nu sker dette som regel inden 1. december, så ved ikke rigtig om det kan bruges i denne sammenhæng....

Hvad betyder gaver for dig??
Da jeg var mindre, var julen lig med masser af gaver.... i dag har jeg et helt andet forhold til det med gaver... altså, jeg elsker stadig at få gaver, men jeg elsker mindst lige så meget at give gaver... elsker at se når folk åbner gaver, som jeg har købt... tror faktisk jeg vil gå så langt og sige, at jeg faktisk bedre kan lide at finde netop den rigtige gave at give til andre, end jeg kan lide at sidde og finde på ønsker til mig selv...



tirsdag den 10. december 2013

10. december

Så er der kun 14 dage til juleaften... Jeg har i dag valgt at fortælle 10 ting jeg forbinder med rigtig jul...
  1. Masser af julepynt - ikke alt det nymoderne julepynt, men en masse af det gode gamle julepynt. Vi har en masse julepynt fra dengang jeg var barn, samt en del fra Bent også :) Ingen af os er til en moderne jul, men holder os mere til gammeldags jul :)
  2. Hjemmebagte småkager. Jeg er ikke typen der er så meget til købte småkager til jul. Altså de kan da sagtens spises, men det er nu ikke det samme, som de hjemmebagte.
  3. Gaver... og nu mener jeg ikke kun det med at få gaver... Jeg elsker at give gaver... elsker at finde lige netop dét vi skal give, og så derefter hygge mig med at sidde og pakke det ind.
  4. Adventskrans... Bent binder altid selv vores adventskrans, og så pynter jeg den... der er ikke noget bestemt pynt jeg bruger til den.. Det er lidt forskelligt, alt efter hvilken farve lys vi bruger. Vi har godt nok også nogle adventslysestager, og dem bruger vi da godt nok også, men det er ikke ensbetydende med at den gode gamle granadventskrans bliver droppet :)
  5. Julekalendere i fjernsynet.... Jeg har førhen elsket at sidde og se et nyt afsnit hver aften... dog har der igennem mange år ikke rigtig været nogen julekalender, der har fanget mig... Men så kom Ludvig og Julemanden forrige år, og den fangede mig med det samme... så den fulgte jeg troligt med i, og har den da også på DVD.
  6. Gåture og kigge på folks udendørs juleudsmykninger... Jeg elsker at gå nogle ture i løbet af december og se hvad folk gør ud af at pynte deres huse til jul...
  7. Julekort... Jeg elsker julekort, og synes virkelig julekort er en af julens højdepunkter.
  8. Juledekorationer.... Vi har minimum 2 hjemmelavede juledekorationer hvert år... 1 kalenderlysdekoration samt en anden dekoration i stuen... det er så hyggeligt...
  9. Hjemmelavet konfekt... Igen noget hjemmelavet... Jeg er vokset op med at man selv lavede alt til jul... Ergo også flere slags hjemmelavet konfekt... Det er noget jeg så selv har taget med videre, og vi bruger gerne nogle aftener på at lave lidt så der er til december :)
  10. Har en tendens med at jeg helst gerne vil have et stykke nyt julepynt hvert år :) Det behøver ikke være noget fabriksnyt, men jeg kan sagtens gå i en genbrugsbutik og købe noget julepynt, som jeg synes er sødt.

mandag den 9. december 2013

9. december

I dag har jeg valgt at emnet er: Julemusik

I den anledning har jeg været på YouTube og finde et par af mine yndlings julesange.

 
Mariah Carey - All I want for Christmas (is you)
 
 
Band Aid (fra 1984) - Do they know it's Christmas
 
 
Celine Dion - So this is Christmas
 
 
Wham - Last Christmas
 
 
Disse sange hører jeg altid når december starter. De hører ligesom julen til :)
 
Har i nogle bestemte favoritsange, som I hører hver jul??

søndag den 8. december 2013

Min anden adventsgave

Så blev det 2. søndag i advent og tid til at åbne min anden gave fra Janni.

Jeg fik en usynlig-blæk pen og 2 Kinder Riegel.... og er der noget jeg simpelthen elsker er det Kinder Chokolade i alle afskygninger...

Synes simpelthen det er så hyggeligt med de her gaver, så jeg håber helt klart jeg får mulighed for at være med i sådan noget pakkelegs noget igen næste år :-D

Og kunne se tidligere på dagen at Jeanette blev glad for den gave hun har fået af mig, så det var jo bare skønt :-)

8. december

Bag dagens "kalenderlåge" gemmer sig emnet "Julekort" :)

Jeg er en af dem, som IKKE er gået væk fra de gode gamle håndskrevne julekort :) jeg sidder hvert år og skriver julekort til hver eneste af dem, som jeg synes skal have et (stort set de samme hvert år) :) jeg nyder at sidde og først lave julekortene selv, og derefter skrive dem og sende dem til nogle glade modtagere :)

Jeg får altid ros for mine julekort, så de kan da ikke være dårligt lavede :)

Og hver dag i december, tjekker jeg glædeligt postkassen og bliver så glad når folk har sendt julekort retur.

I dag er det blevet for nemt at sende elektroniske julekort, men det holder altså bare ikke helt i min verden. Det er ikke rigtig julekort synes jeg ikke. Altså, selvfølgelig kan der være visse godkendte undskyldninger for hvorfor man måske ikke lige har fået skrevet julekort, men det er nu altså ikke det samme, når man får en eller anden standardhilsen, der er sendt til 30 andre.. Hvor er personligheden i det??

Jeg er en god datter, derfor sidder jeg også og skriver julekort for mine forældre hver eneste år... Så jeg får i hvert fald skrevet min del :)

Hvad med jer, skriver I julekort eller er det kun elektronisk??

lørdag den 7. december 2013

7. december

Så er vi nået til d. 7. december...
 
I dag vil jeg fortælle lidt om nogle af de bedste julegaver, jeg har fået i årenes løb... Har fået rigtig mange gaver, men har udvalgt 5 som jeg vil fortælle om:
  • Min barbiebil, som jeg fik af min lillebror da jeg var omkring 7-8 år (kan ikke huske præcis hvilket årstal det var). Havde virkelig ønsket mig en barbie bil det år, og glæden var jo bare helt enorm, da jeg så fik den af min lillebror :)
  • Julen 1994 fik jeg mit første musikanlæg i julegave... Min farmor var død 1. december samme år, så jeg var ligeglad med julegaver det år, jeg ønskede bare at min elskede farmor ville komme tilbage til os. Men da jeg så åbnede gaven og så at det var det anlæg, jeg havde ønsket mig, så var det jo lige pludselig ikke helt lige meget med gaver (jeg var 12 år på det tidspunkt).
  • Julen 2009 fik jeg en halskæde i julegave af Bent. Den har et hjerte som vedhæng, og på det hjerte er der indgraveret Mette på den ene side og Bent på den anden side. Det er en kæde, som virkelig betyder meget for mig, og jeg går altid med den til hverdag.
  • Julen 2011 fik Bent og mig en ny microovn af mine forældre. Vores gamle microovn var begyndt at lugte brændt og brænde popcorn på når vi lavede dem (krise når vi ikke kunne få popcorn under NFL)
  • En jul for x antal år siden, fik jeg et barbiehus af mine forældre i julegave. Samme år fik jeg også køkken og soveværelse til barbiehuset. Så der var min lykke jo simpelthen fuldkommen. Jeg var ikke til at skyde igennem.
 
Jo ældre jeg er blevet, jo mere er jeg også begyndt at værdsætte bløde pakker... som barn var det ikke lige det der vakte mest jubel - for det var jo ikke sjove pakker, men praktiske pakker. Sådan har jeg det dog slet ikke længere :) i dag vil jeg faktisk lige så gerne have bløde pakker som hårde pakker. 

fredag den 6. december 2013

6. december

 
Har siddet og kigget forskellige juleudsmykninger på Google, og faldt over disse billeder.. alle symboliserer de JULEN :) og godt nok er jeg stor fan af julen, men det kan altså også blive for meget :)
 
Jeg elsker julen i moderate mængder... jeg er ikke typen, der personlligt gider alt muligt lyshalløj udenfor huset... en enkelt lyskæde eller to på træer (allerhelst juletræer) er fint for mig :)
 
Indendørs er det dog en helt anden historie (selv Gertrud Sand har en direkte konkurrent i mig)...
 
Men hvad siger I???
 
 



 
 
 
 


torsdag den 5. december 2013

5. december

 
Så er vi nået til d. 5. december... Dagens emne er: Sne :)
 
Når jeg sidder og tænker tilbage, syntes jeg altid der var sne til vinter da jeg var barn... masser af sne :) selvfølgelig har der ikke været sne hvert år, men sådan husker jeg det altså :)
 
Kan huske vi tit kælkede på den legeplads, der lå ved siden af min farmor og farfars hus... der var nemlig en god kælkebakke derover.. når jeg ser den i dag, synes jeg ikke den er noget særligt, men som barn, syntes jeg den var helt kanon :)
 
Kan huske vi tit havde sneboldkampe dengang vi var mindre.. vi var en del børn hjemme på vejen, så der var altid godt gang i den når der kom sne :)
 
Jeg kan godt lide sne... vil ikke sige jeg elsker sne, men kan godt lide det (i begrænsede mængder)... er ikke så meget for alt for meget køren, når kommunerne er så dårlige til at rydde sne... Bevares det er da hyggeligt nok når der er sne juleaften, men hvis det er, som det har været de senere år, hvor der nærmest er sne fra starten af december og frem til marts, ja så er det altså for meget synes jeg....
 
Hundene elsker det, og selvfølgelig kan jeg da også se det sjove i at tonse rundt i sneen med hundene :) de sidste 2 vintre, har vi ikke haft have, så der har vi skulle ud og gå med hundene minimum 3 gange om dagen, og der var det bestemt ikke nogen lykke at skulle ud på de glatte fortove og veje... Det kan altså godt være pisse belastende at der er så mange der ikke rydder deres fortove, når man selv gør alt for at holde sit eget fortov snefrit :/
 
Men når det så er sagt, så kan man jo finde på mange ting at foretage sig udendørs, når der ligger et tykt lag sne i haverne :) Man kan jo bygge snemænd og have sneboldkamp :)
 
Og når man så har leget ude i sneen i mange timer, så er det da hyggeligt at gå indenfor og putte sig under et tæppe og nyde en kop varm kakao :)
 
Her får I lige et par stemningsbilleder fra sidste vinter:
 



 
Hvordan har I det med sne??? 
 
 

onsdag den 4. december 2013

4. december

 
Jeg er af og til blevet spurgt, hvad jeg forbinder med jul.... og når jeg sådan tænker over det, er det første der falder mig ind: Hygge :)

Jeg tænker hygge, fordi julen som bekendt er hjerternes fest. Jeg synes det er hyggeligt at pynte op sammen med Bent og Jessica. Vi kan godt bruge en hel dag på at pynte op herhjemme.

Derudover hygger vi os med at lave adventdkrans og diverse juledekorationer. Vi hygger os med at bage julesmåkager og lave konfekt.

Vi sørger altid for at være ude i god tid med julegaverne - netop så vi kan gå og hygge os med at købe dem og bruge lidt ekstra tid på at pakke dem ind.

Vi bruger god tid på at overveje vores julegaveønsker, så vi kan skrive en god og fornuftig ønskeseddel, så det ikke bliver noget vi måske lige ønsker os her og nu, men som vi i bund og grund ikke kan bruge om et halvt år.

Sidst men ikke mindst er der den ultimative hygge i det at sidde og skrive julekort (gode håndskrevne julekort) :) Jeg sidder jo selv og laver dem (skærer dem ud og får dem til at blive rigtig fine), så jeg glæder mig til at sende dem, for jeg ved det glæder modtagerne at der er lagt god tid i dem :)

Hvad forbinder I med jul? Hvilket ord falder jer ind når I hører ordet jul???

tirsdag den 3. december 2013

3. december

 
D. 3. december 1999, er for mange en dag, der står printet dybt i erindringen... Den dag blev Danmark ramt af orkan...
 
Den dag var jeg selv til julefrokost på mit daværende arbejde Faber i Kolding... Jeg gik hjemmefra ved 17:15 tiden, og der var det allerede begyndt at blæse godt op, men på det tidspunkt tænkte jeg jo ikke over at det kunne være en orkan, der var på vej til at ramme Danmark....
 
Jeg kom over på arbejde, og vi skulle bl.a. have karaoke ude i hallen, og det blæste simpelthen så meget, så vi var bekymrede for om porten ville blæse ind, så vi havde sat reoler og sådan noget hen foran porten, så porten ikke bare kunne ramme os, hvis vi skulle være så uheldige at porten blæste ind.
 
 
Undervejs i julefrokosten, gik det efterhånden op for os, at det vist var mere alvorligt end bare en almindelig blæst. Og da jeg gik hjem, ringede jeg til min far, som fortalte, at de kom og hentede mig fordi vi skulle ud til min morfar, da hans hus var ramt af nogle væltede træer.
 
 
Da jeg blev hentet, kunne vi høre i radioen, om alle de ulykker der var sket rundt omkring i Danmark, og så gik det pludselig op for mig, HVOR alvorligt det rent faktisk var.
 
 
Kan nogen af jer huske, hvordan I oplevede Decemberorkanen i 1999??

mandag den 2. december 2013

December skudt i gang

December startede som bekendt jo i går... weekenden har for vores vedkommende stået på jul, jul og lidt mere jul :)

I lørdags fik vi pyntet op i stor stil... rigtig hyggeligt... der er nisser i alle afskygninger og alle kroge (ja næsten da) herhjemme ved mine forældre... selv på badeværelset er der nisser... jamen er det ikke hyggeligt :)

I går var det så langt om længe tid til at offentliggøre julekalenderen her på bloggen... vi skulle have tændt kalenderlys og der skulle tændes adventskrans... så blev det for alvor december...

Bent, min far og jeg var også på kirkegården i går, da det var 19 års dagen for min elskede farmors død... det er en af de traditioner vi har - er altid på kirkegården d. 1. december!!!

I går aftes bagte Bent og jeg brune fedtkager og jødekager... kan jo  lige så godt starte stille og roligt op, mener når nu vi skal bage så meget forskelligt her i julen.. og det er da hyggeligt at stå og bage og hygge sig med det :)

Lige nu er jeg ved at skrive julekort, men syntes lige jeg ville holde en pause og skrive et hurtigt indlæg når jeg nu alligevel skulle have computeren tændt for at finde en adresse :) Senere i dag bliver der lagt juledesign på bloggen... så ses senere :)

2. december

 
 
I dag har jeg valgt at fortælle lidt om et af mine bedste juleminder.
 
 
Dette juleminder handler om den juleaften, hvor jeg var omkring 7 år. Normalt var vi (mine forældre, min lillebror og jeg) altid hjemme ved min farmor og farfar juleaften. Men dette år var vi helt ekstraordinært hjemme, kun os 4.
 
Vi havde en rigtig hyggelig juleaften, hvor min lillebror og jeg 100% var i fokus. Vi hyggede os med god julemad (andesteg, brune og hvide kartofler, rødkål og brun sovs). Til dessert fik vi selvfølgelig ris a la mande, og min bror og jeg fik mandlerne (ja der var selvfølgelig 2 stk i).
 
 
Vi havde besøg af julemanden og fik senere en masse gode julegaver. Jeg fik en masse barbie ting kan jeg huske. Jeg fik bl.a. en rød barbie sportsvogn af min lillebror. Og det var helt klart aftenens højdepunkt, og selvfølgelig skulle der leges med Barbie inden aftenen var omme.
 
 
Har mange andre gode juleminder, men dem kan jeg fortælle om en anden dag :) 

søndag den 1. december 2013

1. Søndag i advent.

Så er det blevet 1. søndag i advent... som nogen af jer ved, er jeg med i en blogger adventskalender...

Jeg har fået sendt gaver fra Janni. Fik mine gaver i fredags og de har ligget fint og ventet (og fristet)... og i dag måtte de langt om længe åbnes :-)

Og her er hvad jeg fik i dag. En pakke duftfyrfadslys med vanille og en rigtig sød engel lysestage.

Og er simpelthen så glad for begge ting, så stor tak til Janni :-)

Nu glæder jeg mig bare til at se hvad der venter næste uge...

1. december



Så er det endelig blevet 1. december og julen er for alvor i gang... Her på bloggen skal julen selvfølgelig også fejres på bedste manér :) derfor har jeg igen i år valgt at lave en lille julekalender her på bloggen...

Det er, ganske som sidste år, ikke sådan, at I SKAL følge med hver dag.. der er ingen sammenhæng på den måde i de forskellige indlæg :)

Jeg vil starte med at fortælle lidt om nogle af de juletraditioner vi har i min familie, og som jeg så har taget med videre til min egen lille familie.

  • Vi pynter som regel op 1. december eller 1. søndag i advent, alt efter hvilken en af dagene der kommer først. Det er dog hændt (mere end én gang at jeg har fundet pynten frem tidligere - men det er dog først sket efter jeg er flyttet hjemmefra)

  • 1. søndag i advent hygger vi med æbleskiver mens adventskransen er tændt.

  • 1. december er vi på kirkegården og lægge en krans eller tænde et lys for min farmor, som døde 1. december 1994.

  • Vi bager altid en masse småkager til jul. Af klassikere, som går igen hvert år, kan nævnes: Vaniljekranse, brunkager, brune fedtkager, klejner og kokosmakroner.

  • Vi spiller altid pakkespil juleaften. Vi medbringer hver 2 gaver til 20-25 kr, som vi så rafler om. Jeg plejer tit at pakke gaverne ind på måder, som gør at alle synes mine gaver er SÅ spændende, og så er der kamp om dem. Og ofte bliver de så skuffede når de åbner dem :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...